Zo’n dag dat alles lukt!

Zo’n dag dat het jammer is, dat je weer naar huis moet..

Check het fotoalbum hier!

De natuur laat zich niet dwingen. De Nachtwacht zal er altijd hangen en de Eiffeltoren zal er altijd staan, bij vogels ligt dat wat anders… We hebben 2 hele fraaie vogels gezien en dat ook nog op één dag, zo’n dag dat alles lukt.

  • De steenuil, wat een grappig beestje! Het is goed gebruik om de locatie van dergelijke vogels af te schermen op waarneming.nl om grote toeloop te voorkomen. We wisten wel van foto’s dat de steenuil onder de dakpannen van een oud schuurtje zat met een missende dakpan. We gingen op pad, naar de polder van Oterleek vlakbij Heerhugowaard. Al snel hadden we het oude schuurtje gevonden en gingen we op (gepaste) afstand lekker in het zonnetje zitten wachten. En jawel, na een half uurtje kwam ‘ie heel eventjes buiten kijken! Super gaaf, wij hadden een high-five momentje in de Oterleekse polder! 
  • De klein waterhoen. Ja, dat is goed gespeld, niet “kleine” of “kleinste” maar “klein”. Deze vogel spreekt minder tot de verbeelding dan een schattig uiltje, maar hij is bijzonder zeldzaam. Dit is pas het 5de exemplaar dat ooit in Nederland gezien is. Diep verborgen in een rietkraag op een industrieterrein pal naast het AZ stadion. En wij hadden de mazzel dat de vogel net even helemaal vrij in beeld liep, een paar seconden maar voordat hij weer verdween tussen het riet. Geweldig! We zijn niet de eerste, die deze vogel daar gezien en gefotografeerd hebben, maar wel één van de weinigen met een foto waarop de vogel geheel vrij in beeld is.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Nachtegaal, de zang virtuoos!
Onderhoud website

Leave a comment