Artistiek verantwoorde vogels!

Ze moeten wel een beetje moeite doen om de website te halen natuurlijk.

Check het fotoalbum hier!

Onze Nederlandse lijst met vogelsoorten is de 200 inmiddels ruim gepasseerd. We kunnen helaas niet elke week nieuwe soorten blijven aankondigen. Maar heel veel vogels zien we graag veel vaker. En de uitdaging is dan natuurlijk om ze nog mooier op de foto te krijgen. Van boven naar onder presenteren wij:

  • De gespiegelde groenlingen. Vogels in combinatie met water levert vaak prachtige spiegelbeeld plaatjes op. Maar wat te denken van deze dubbel gespiegelde groenlingen? We zagen ze vanuit een vogelkijkhut in het Purmerbos.
  • Een klein bruin vogeltje, denk je wellicht, een KBV-tje in vogelaar jargon. Maar dit is een grauwe vliegenvanger, die z’n naam prachtig eer aan doet met een vlieg in z’n bek. En dan zit ‘ie ook nog precies met z’n hoofd in een bokeh bol, alsof de spotlight op hem gericht staat. Deze zat bij Chateau Marquette.
  • Deze jonge visdief zat bij de sluizen van IJmuiden en kreeg om de zoveel tijd wat eten. Alle tijd om met de zon in de rug een paar mooie plaatjes te schieten.

Wellicht gaan De Top 25 maar eens een keer aanpassen. Suggesties voor foto’s, die daar in moeten, zijn van harte welkom!

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Webinar Nederlandse mussen!
De wespendief!

Leave a comment