Bonte spechten trio!

Hoe wilt u uw bonte specht, small, medium of large?

Check het fotoalbum hier!

En toch weer een hele fraaie soort voor de Nederlandse lijst! We gingen afgelopen zaterdag naar een afgehuurde vogelkijkhut in Garderen. Deze hut was geschikt voor 3 personen, dus we hadden Marleen meegevraagd. We hebben het al eens vaker gezegd, je ziet vanuit dergelijke hutten niet eens hele zeldzame vogels, maar wat je ziet, zit zo dichtbij! Maar dit keer hebben we ook een nieuwe, toch redelijk zeldzame soort gezien. Of eigenlijk, Marleen zag hem zitten in een boom achter de aangelegde voederplek: de middelste bonte specht, heel fraai!

Het trio bonte spechten is nu compleet, van boven naar beneden de kleine bonte specht, de middelste bonte specht en de grote bonte specht. Lijken allemaal op elkaar, horen wij u nu denken. Nou, dat klopt, maar toch zijn de verschillen duidelijk als je het weet. De kleine bonte specht is niet groter dan een mus en heeft geen rode buik. De middelste bonte specht is alweer wat groter, maar is even groot als een kleine grote bonte specht (bent u er nog?). De middelste en grote bonte specht hebben allebei een rood gekleurde buik. Echter, de medium variant heeft niet de zwarte streep in z’n kop naar het begin van z’n snavel lopen. De middelste bonte specht is ook de zeldzaamste van het trio bonte spechten. 

We hebben nog 2 in Nederland woonachtige spechten te gaan, de zwarte specht en de draaihals. Hopelijk kunnen we die snel presenteren.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De wespendief!
Vive la France!

4 Comments

 1. Wat een mooie serie spechten! Leuk om te lezen en weer wat geleerd!
  Hopelijk gaan jullie nog een derde specht zien: de groene!
  Groet, Arina

 2. Alleen d e grote bonte specht in de tuin…
  Vrouwtje en mannetje tegelijkertijd. Dát is ook mooi om te zien.

 3. Prachtige vogels die spechten!
  Jullie waren wel weer heel vroeg op pad,
  maar dan heb je ook weer mooie plaatjes!
  Groetjes

Leave a comment