Yes, de buidelmees!

Wat een prachtig vogeltje!

Check het fotoalbum hier!

Sommige vogels zijn lastig om te zien. Niet alleen omdat ze schuw zijn of vanwege de zeldzaamheidsstatus, maar soms ook omdat ze afgeschermd worden op waarneming.nl. Dan zie je alleen jaloersmakende foto’s van de happy few, die de locatie wel weten, zonder locatie en naam van waarnemer. Maar wij hebben zo onze Sherlock Holmes methoden om de locatie toch te achterhalen, zoals we ook met de woudaap gedaan hebben.

Deze buidelmees zat langs een kanaal bij Den Bosch. Het heeft ons 2 pogingen en vele uren gekost om de vogel te zien in de rietsigaren, die zich over vele kilometers lengte uitstrekken. Maar het is gelukt en we hebben de buidelmees prachtig kunnen zien!

Dit is een juveniel exemplaar, nog zonder het kenmerkende “boevenmasker“. De zeldzame buidelmees is een bedreigde broedvogel in Nederland en staat daarom ook op de rode lijst. Buidelmezen maken een buidelnest van o.a. het pluis uit rietsigaren. Vroeger werden de oude buidelnesten door boeren nog wel eens gebruikt als pantoffels voor hun kinderen, omdat ze zo stevig maar ook zacht zijn.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

The Royal Pelicans!
De zwarte ibis!

One Comment

  1. Wauw wat leuk dat jullie de buidelmees hebben gespot,wat een mooi vogeltje,en helemaal naar Den Bosch gereden!
    De hop blijft ook altijd een aparte vogel om te zien!
    En mooi dat je bij Tata kan blijven!
    Fijn weekend

Leave a comment