De spechtenfamilie is compleet!

In de achtertuin van het Vogelinformatiecentrum op Texel.

Check het fotoalbum hier!

Spechten zijn boeiende vogels, ze spreken tot de verbeelding.  Nederland kent 6 spechtensoorten:

  1. kleine bonte specht
  2. middelste bonte specht
  3. grote bonte specht
  4. groene specht
  5. zwarte specht
  6. draaihals

We hebben ook al regelmatig over een specht gemaild. De laatste keer ging over de zwarte specht en toen sloten we af met de wens nog eens de draaihals te zien. De laatste en ook de meest zeldzame specht in Nederland. 

Deze keer was ik niet met Quin, ik was samen met Chantal een weekendje kamperen op Texel. In de achtertuin van uitgerekend het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp was een draaihals gezien. Dat was een mooie gelegenheid, dus wij er heen. Iedereen was van harte welkom op hun terras achter de winkel om deze prachtige specht te bekijken. Heel gastvrij, bedankt nog! We moesten even geduld hebben, maar de zon scheen, en toen liet de draaihals zich prachtig zien. Druk op zoek naar mieren tussen de stenen in de tuin. Chantal, de enige zonder fototoestel, telescoop of verrekijker, kon ondertussen wat verbaasde winkelbezoekers uitleggen dat we naar een zeldzame draaihals aan het kijken waren. 😉

De foto uiteraard doorgestuurd naar Quin, hij was apetrots op ons. Wij noteren de draaihals met trots op onze Nederlandse lijst.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De kleine topper!
De roestgans!

One Comment

Leave a comment