De Europese kanarie!

Nu ook op onze Nederlandse lijst!

Check het fotoalbum hier!

Vorige week vertelden we over de zomertortel, die we al een aantal keren op vakantie gezien hadden, maar nog niet in Nederland. De Europese kanarie is ook zo’n vogel. Zo zaten er afgelopen zomer in Frankrijk Europese kanaries in de boom op onze campingplek, zie foto. Ook op het vasteland van Spanje hebben we ze regelmatig gezien. Op Gran Canaria heb je weer de “normale” kanarie, een aparte soort.

De gele kanarie is ook een vogel, die iedereen wel kent van naam. Maar in het wild zien, is lastig. In Nederland is het een zeldzame verschijning, die helaas ook op de rode lijst staat van bedreigde vogelsoorten. De Europese kanarie, die wij gezien hebben, zat op een groot braak liggend terrein in een grote groep nogal bewegelijke vinken. Nogal een uitdaging en de foto’s zijn lang niet zo mooi als vanaf het campingstoeltje met de opkomende Franse zon in de rug, maar we zijn er wel heel blij mee!

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De winterse zomertortel!
De futen-familie is compleet!

One Comment

  1. Wat leuk dat jullie de kanarie hier ook hebben gezien,jammer van de buidelmees,maar de ijsvogel is toch ook altijd een prachtige vogel!!
    Succes weer!!

Leave a comment