De grote barmsijs!

Een hele fraaie wintergast.

Check het fotoalbum hier!

De grote barmsijs is een hele fraaie wintergast in Nederland. Ze broeden in het noorden van Europa en in Rusland en overwinteren dus o.a. in Nederland. Maar ze zijn niet algemeen voorkomend en ook niet altijd honkvast.

We hadden de grote barmsijs vorig jaar al eens gezien in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Maar dat ging zo snel en ze zaten zo hoog in de bomen, dat we daar erg slechte foto’s van hadden. Zo matig, dat we er destijds verder geen aandacht aan besteed hebben in de hoop de grote barmsijs een keer beter en langer te kunnen zien. En dat moment is nog niet zo lang geleden gekomen. Chantal moest spelen in Amsterdam en toevallig waren er grote barmsijsjes gezien in Zuidoost, vlakbij de Gaasperplas. Dus gingen Quin & ik voordat we gingen kijken bij de wedstrijd eerst nog even langs in Zuidoost. En met succes! Vooral het volwassen mannetje met z’n rood – roze kruin en borst is heel mooi. Chantal heeft ook nog gewonnen, dus al met al een prima middag!

De grote barmsijs is met trots toegevoegd aan onze Nederlandse lijst. Hopelijk volgt de kleine barmsijs snel, maar dat zal lastiger worden… 🤞 

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Alle duikers compleet!
De izabeltapuit op Texel!

One Comment

Leave a comment