De jacht is leuker dan de vangst.

De niet zo grote grote pieper…

Check het fotoalbum hier!

Kijk, voor een vogel zoals de oehoe, ijsvogel, bijeneter of zwarte wouw, hoef je maar weinig te doen om de aandacht van een lezer te trekken. Voor de grote pieper in deze post ligt dat wat anders…

De grote pieper is, anders dan zijn naam wellicht doet vermoeden, zo groot helemaal niet. Zijn verenkleed is niet spectaculair. De vogel vangt ook niet op een bijzondere manier z’n voedsel zoals de zwartbuikwaterspreeuw dat bijvoorbeeld doet. De grote pieper is wel een zeldzame doortrekker uit Siberië, die nog niet op onze Nederlandse lijst stond. En de vogel laat zich lastig zien, omdat ‘ie vaak tussen het hoge gras op zoek gaat naar voedsel.

Dit exemplaar zat zowaar een aantal dagen op dezelfde plek vlak buiten Vleuten in Utrecht. We kwamen daar een keer langs op weg naar huis en besloten een poging te wagen. Helaas, geen succes. Dat was balen, want andere vogelaars hadden op andere momenten op die dag de grote pieper wel gezien. En dus gingen we een dag later weer op pad, gelukkig hadden we daar de tijd voor. En de tweede poging was wel succesvol! We moesten behoorlijk wat geduld hebben, maar toen liet de vogel zich eindelijk zien op gepaste afstand. 

De foto’s gaan geen prijzen winnen, maar soms is de jacht leuker dan de vangst! 

Fijn weekend! Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Wow, de oehoe!
De havik, eindbaas!

Leave a comment