De izabeltapuit op Texel!

Als je dan toch een wedstrijd moet spelen op Texel…

Check het fotoalbum hier!

Een uitwedstrijd spelen tegen Tevoko in Den Burg op Texel is altijd bijzonder. Het werd een weekend weg waar niet al mijn teamgenoten alles meer van kunnen herinneren. 😉 Quin was ook mee, kijken naar de wedstrijd en daarna mee met de mannen in de kantine en uit eten. Hij vond het geweldig natuurlijk.

Wij gingen die twee dagen ook natuurlijk samen vogels spotten. We hebben toen o.a. de parelduiker gezien in de haven van Oudeschild, waar we laatst ook een stukje over geschreven hebben. Maar de topper van het weekend was toch wel de zeer zeldzame izabeltapuit. Een echte dwaalgast want de vogel broedt in ZO-Europa en Azië. Overwinteren gebeurt normaliter in Afrika, maar sommige exemplaren gaan dus op avontuur. De vogel liet zich prachtig zien in het zonnetje en kenmerkt zich door de hoge houding, rechtop op de poten. De izabeltapuit lijkt bijzonder veel op de “normale” tapuit, maar het is wel degelijk een eigen soort.

Met trots zetten we deze zeer zeldzame verschijning op onze Nederlandse lijst. Oh ja, we hebben ook nog gewonnen van Tevoko!

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De grote barmsijs!
Witte reigers in Nederland!

One Comment

Leave a comment