Nu de Nederlandse klapekster!

Wat een prachtige vogel!

Check het fotoalbum hier!

We hebben een paar weken geleden gemeld, dat we de Canarische woestijnklapekster gezien hadden op Gran Canaria. Een hele gave vogel, een ondersoort van de Nederlandse klapekster, die we op dat moment nog niet eerder gezien hadden. Maar afgelopen zaterdag liepen we in de duinen tussen Castricum en Egmond en, jawel, daar zat gewoon onze eigen Hollandse klapekster! De vogel met het boevenmasker liet zich prachtig zien, heel leuk!

In vogelaar jargon hoor je regelmatig de afkorting KBV, die staat voor een niet zo interessant en niet zo mooi Klein Bruin Vogeltje. Dat gaat zeker niet op voor de klapekster! Het is geen extreem zeldzame vogel, maar wel één waar vogelspotters voor omlopen, net als bijvoorbeeld een ijsvogel, baardman of een sneeuwgors. Wij schrijven hem met trots bij op onze Nederlandse lijst.

In de foto slider staan de Nederlandse (l) en de Canarische (r) variant naast elkaar. Wij vinden de Canarische woestijnklapekster iets donderder grijs van kleur, zal wel aan het fijne weer op Gran Canaria liggen.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Nr. 1 van onze schaamlijst!
Even geen vogels...

Leave a comment