De koning en de koningin van de Oostvaardersplassen!

Naar de Oostvaardersplassen op een vroege maandagochtend.

Check het fotoalbum hier!

Quin was vrij (studiedag), dus wij gingen vroeg op pad naar de Oostvaardersplassen. Doordeweeks is het daar veel rustiger en dus zie je meer. En we hebben inderdaad leuke vogels gezien, zoals de blauwe kiekendief. Ook hebben we eindelijk de bijzonder fotogenieke mannetjes baardman frontaal van voren kunnen fotograferen, prachtig!
 
Maar er is daar natuurlijk maar één echte eindbaas, de koning van de Oostvaardersplassen, de grootste roofvogel van Europa: de zeearend! Nu hadden we de “vliegende deur”, met een vleugelspanwijdte tot wel 2.5m, al vaker gezien, maar nog niet eerder van zo dichtbij. Vanuit één van de vele vogelkijkhutten zagen we maar liefst 3 zeearenden bij elkaar zitten. We hebben het zeearend fotoalbum aangevuld, neem vooral een kijkje.
 
Er zit nu ook tijdelijk een heuse koningin in de Oostvaardersplassen. Tijdelijk, want deze zeldzame en fraaie vogel is geen Nederlandse broedvogel. Het is een flamingo, een jong exemplaar en daarom nog niet roze gekleurd. De flamingo was nog in een diepe slaap toen we aankwamen, maar werd wakker door een stel ganzen en leegde op majestueuze wijze de darmen. Deze prachtige beesten hadden we natuurlijk al in Spanje gezien, maar nu mogen we de flamingo ook officieel toevoegen aan onze Nederlandse lijst
 

Groeten, Peter & Quin.

Check het fotoalbum hier!

Yes, de Pontische meeuw!
Een grauwe vogel op een grauwe dag.

Leave a comment