La Douce France!

Prachtige vogels pal naast onze camping!

Check het fotoalbum hier!

We zijn dit jaar weer naar de westkust van Frankrijk geweest. We komen daar graag, er is een strand en een zee met super leuke golven. Uiteraard stappen we ook graag op de fiets om te kijken of we nog wat moois vinden in de omgeving. Vorig jaar hebben we al een aantal prachtige vogels gezien, deze zomer ook!

Check bijvoorbeeld de eindbaas zwarte wouw, de schitterende purperreiger, de zwarte ibis, de visarend, de kwak en de koereiger. En de spotvogel, Europese kanarie en grauwe vliegenvanger, die gewoon in de boom op onze campingplek zaten! Allemaal redelijk tot behoorlijk zeldzame verschijningen in Nederland. We beperken ons in deze blog even tot de nieuwe soorten, die we nog nooit eerder gezien hebben, hier komen ze:

  • De prachtige strandplevier! Deze zat gewoon zo’n 100m verder van onze strandplek. In Nederland al een aantal mislukte pogingen gedaan om deze vogel te zien. Hopelijk snel ook op onze Nederlandse lijst.
  • De cirlgors. Deze zat ook in de duinen bij het strand. De kans dat we deze vogel ooit zien in Nederland is wel heel klein.
  • De heilige ibis. Deze fantastische vogels zaten in een weiland op een paar 100m van onze camping. We hebben ze meerdere malen prachtig kunnen zien.
  • De ralreiger. Deze schitterende kleine reiger zat in hetzelfde weiland als de heilige ibis. In Nederland is dit een zeer zeldzame verschijning, maar wie weet…

We hebben ze met trots toegevoegd aan onze alfabetische lijst.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De woudaap!
De kleine topper!

One Comment

Leave a comment