Altijd lente in Drenthe!

Een lang weekend naar Center Parcs Huttenheugte.

Check het fotoalbum hier!

Tijdens het pinksterweekend zaten we in Center Parcs Huttenheugte. Dat was heel gezellig met o.a. de wildwaterbaan, Wildlands in Emmen en trampoline springen.

Maar we zaten ook praktisch tegen Duitsland aan en dan zie je net even wat andere vogels. Dat leverde 3 fraaie nieuwe soorten op voor onze Nederlandse lijst. Van boven naar beneden:

  • De geelgors. Deze vogel is algemeen voorkomend, maar dan wel vooral in het oosten van het land. Dit fraaie exemplaar zagen we vanuit een vogelkijkhut, heel mooi!
  • De bonte vliegenvanger. Deze vogel hadden we al wel eens in Spanje gezien, maar nu zag Quin hem gewoon zitten op het Center Parcs terrein. We fietsten langs en hij zei “kijk pap, daar zit de bonte vliegenvanger!”. Geweldige spot!
  • De witoogeend. Op de terugweg naar huis zijn we nog even gestopt bij Dwingelderveld voor een wandeling. We wisten dat daar de zeldzame witoogeend gezien was. We liepen al een tijdje te zoeken, wilden net weer richting auto lopen en toen kwam ‘ie uit de rietkraag gezwommen. We hebben hem heel mooi en lang kunnen bekijken.

Ook hebben we vanuit de vogelkijkhut de goudvink en de appelvink van dichtbij gezien, vooral de goudvink was geweldig! Zelfs de eekhoorn kwam even kijken. En ook de roek, die zelden te zien is in het westen, zijn we vaak tegengekomen.

Het was in alle opzichten een heel geslaagd weekend!

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Onze wishlist is weer iets kleiner...
Webinar Nederlandse mussen!

Leave a comment