Eindelijk de Noordse stern!

Weer een vogel minder op onze “schaamlijst”.

Check het fotoalbum hier!

Met onze gestaag uitbreidende Nederlandse lijst hoeven we ons eigenlijk niet te schamen voor soorten, die we nog niet gezien hebben. Maar toch, de Noordse stern zat ons wel dwars. Deze sierlijke stern zit namelijk in het logo van Vogelbescherming Nederland, alleen daarom al wil je hem een keer zien natuurlijk. Er zit zelfs een vraag over dit logo in De Vogelspotters Quiz.

De Noordse stern lijkt erg veel op de veel voorkomende visdief, wat een determinatie in vlucht of op afstand lastig maakt. Bovendien kom je de Noordse stern, net als bijvoorbeeld de dwergstern, niet vaak tegen. Maar in het voorjaar, tijdens de vogeltrek, zat deze Noordse stern even uit te rusten op de Noordpier, wat een toeval! De grootste verschillen met de visdief zijn de compeet rode snavel (de visdief heeft een zwarte snavelpunt) en de veel dieper gevorkte staart van de Noordse stern, vooral in vlucht goed te zien.

Fijn weekend! Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Exotische verrassingen, deel 2.
Een echte bergvogel.

One Comment

  1. Wat een prachtige foto’s weer van de Noordse Stern,en eveneens de ringmus jammer dat het er zo slecht voor staat voor deze soort!!
    Fijn weekend!

Leave a comment