Wow, de oehoe!

Wat een super gaaf beest!

Check het fotoalbum hier!

Uilen zijn leuk, ze spreken tot de verbeelding en iedereen kent ze. Wij zijn ook fan van uilen, zo hebben we al eerder bericht over de velduil en vorig jaar nog over de kerkuil. Samen met de bosuil, ransuil en steenuil hadden we destijds de Nederlandse uilenfamilie bijna compleet. We misten er nog ééntje, de oehoe!

En dat is niet de makkelijkste want het is een zeldzame verschijning. In Nederland worden ze vooral in het oosten van het land of in Limburg gezien, vaak ook op grote afstand of in het donker, het zijn immers nachtdieren. Deze oehoe zat relatief “in de buurt” in een bos naast Zwolle. De uil was al een paar dagen gezien en dus gingen wij op een vrije zondag ook op pad. Na een uurtje rondlopen door het bos zagen we de oehoe ineens zitten. En hoe! De uil zat redelijk laag en helemaal vrij op een tak pal naast het wandelpad lekker te dutten. We hebben hem werkelijk prachtig kunnen bekijken, één van onze mooiste waarnemingen ooit. En net op tijd, de oehoe was kennelijk op doorreis en een paar dagen later weer vertrokken.

De oehoe is de grootste uil ter wereld met een spanwijdte tot wel 190 cm! En wist je dat de oehoe model heeft gestaan voor niemand minder dan meneer de uil uit de fabeltjeskrant?

Wij zetten deze oehoe met trots op onze Nederlandse lijst en natuurlijk ook in onze top 25 met favoriete foto’s!

Fijn weekend! Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De grote aalscholver!
De jacht is leuker dan de vangst.

Leave a comment