De Pallas’ fluisteraar!

Wat een mooie vogel!

Check het fotoalbum hier!

Sommige vogels zijn niet zo zeldzaam, maar wel erg mooi. Vogels waarvoor je blijft omlopen, ook al heb je ze al vele malen gezien, categorie baardman, sneeuwgors en ijsvogel. Sommige vogels zijn erg mooi èn ook nog eens zeldzaam, zoals de Pallas’ boszanger

Deze Pallas’ boszanger zit al enige tijd in een park midden in Leiden. We zaten te wikken en te wegen, Leiden is toch zo’n 40 min rijden, er is maar 1 vogeltje ter plekke, straks is ‘ie doorgevlogen en, last but not least, het vogeltje is ongelofelijk klein. Het beestje is 9 cm groot en weegt net iets meer dan een suikerklontje, zie dat maar eens te vinden in een groot stadspark! Overigens komt dit mini-beestje overgevlogen uit het oosten van Rusland en China! Een heuse dwaalgast.

De vogel wordt vrijwel dagelijks gemeld door Joost, die vlakbij het park woont. We hebben Joost gemaild met wat vragen over de zichtbaarheid en aanwezigheid van de vogel. Het antwoord was bemoedigend, dus wij gingen op pad naar Leiden. Na zo’n 45 min niet succesvol zoeken in een overigens heel mooi park, komen we Joost tegen, a.k.a. de Pallas’ fluisteraar. Al heel snel hadden we de vogel in het vizier. Joost wist hoe het beestje zich gedroeg, kon ons precies vertellen waar we moesten staan e.d. We hebben deze hele mooie vogel van dichtbij en lang kunnen zien, absoluut één van de mooiste vogels op onze Nederlandse lijst, met dank aan Joost.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Hallo, meneer de Uil!
Scharrelaarvogels, onze favoriete vogels!

One Comment

  1. Mooi vogeltje en weer prachtige foto’s. Was ook direct duidelijk bij wie je moest zijn want “Joost mag het weten”.

Leave a comment