De zeer zeldzame Provençaalse grasmus!

Hij gaat lekker hoor, de tweede zeer zeldzame vogel in een week!

Check het fotoalbum hier!

En jawel hoor, we hebben de smaak te pakken, onze tweede zeer zeldzame vogel binnen een week! Quin had zaterdag op waarneming.nl gezien dat de Provençaalse grasmus gezien was bij de Hondsbossche zeewering. Dus wij zondagochtend vroeg in de auto, na 45 minuten rijden stonden we om 9 uur (!) bij de Hondsbossche zeewering. We waren er nog nooit geweest, mooie plek. 

We waren nog de enige vogel spotters op dat moment, maar Quin zag het beestje al heel snel zitten, geweldig! Foto’s maken was uitdagend… De zon zit ook in een lockdown en het beestje was vliegensvlug en had geen rust in z’n kont. Voor de cracks, met 600 mm full frame,  f/6.3 en 1/400 sec sluitertijd, moest de ISO waarde zwaar opgeschroefd worden. Dat zie je ook wel een beetje terug in de foto’s, maar het mocht de pret niet drukken.

Op de terugweg naar de parkeerplaats, na ruim 3 uur rondlopen, zagen we ook nog een vijftal zwarte ruiters om het helemaal af te maken. Topochtend!

Groetjes, Quin & Peter.

Check het fotoalbum hier!

De zeer zeldzame Siberische braamsluiper!
De zeer zeldzame Humes bladkoning!

2 Comments

  1. Wat super dat Quin haar zo snel zag zitten. Foto is toch weer goed gelukt. Mooie vogel die je aan de naam meer in het “gras” zou verwachten. Prachtig ook dat vader en zoon hier zo van genieten.

  2. Weer geweldig. En dat jullie steeds weten, dat juist dáár een aparte vogel zit…..
    Mooie feestdagen en veel dansende/ fladderende/ vliegende vogels gewenst in 2022.
    PHRM Nelissen-Jansen

Leave a comment