De mooiste gans van het weiland!

Wat ben je mooi van dichtbij!

Check het fotoalbum hier!

Ken je die “what you expect, what you get” memes van internet? Toen wij op zoek gingen naar de roodhalsgans, hadden we de bovenste foto in gedachten. En die hebben we ook gevonden! Deze prachtige roodhalsgans zat op Texel in de ochtendzon, met de druppels van een klein regenbuitje nog in de veren, pal naast de weg in een slootje. Maar wat bleek, deze gans was gekortwiekt, ontsnapt uit gevangenschap. Een escape dus en die tellen niet mee voor de echte Nederlandse lijst.

Natuurlijk wilden we ook een wild exemplaar zien. Dat is niet eenvoudig, want de roodhalsgans is een zeldzame verschijning in Nederland. Uiteindelijk hebben we ook een wilde roodhalsgans gezien. Tussen honderden brandganzen zat ver weg in een weiland één roodhalsgans (what you get!). Ooit komen er nog betere foto’s van een wild exemplaar.

We deden onbedoeld ganzen vorige week wel een beetje tekort. Veegden ze op één hoop met die soepganzen, die zonder te kijken voor je neus de weg op wandelen. Maar de roodhalsgans wordt door velen beschouwd als de mooiste gans, die er bestaat. En dat is ook de reden dat er ook nogal wat escapes gezien worden.

Fijn weekend! Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De kleine rietgans is zo lekker normaal gebleven.
Hoog op onze most wanted lijst, de bladkoning!

One Comment

  1. Dat is zeker een prachtige gans om te zien,maar de blauwborst is ook een mooie verschijning,leuk weer!!
    Fijn weekend

Leave a comment