Rosse franjepoot en Ali de aalscholver!

Een zeldzame wintergast en de start van het broedseizoen..

Check het fotoalbum hier!

Eigenlijk is dit een hele leuke periode. Het is weer wat langer licht, je ziet nog steeds wintergasten, maar ondertussen begint ook langzaam weer het broedseizoen. We hebben hier 2 mooie voorbeelden voor jullie.

De rosse franjepoot hebben we eindelijk gespot! De vogel was gezien bij de zuidpier op een zonnige, maar winderige dag. Wat een gaaf beest! Overigens heeft het vrouwtje een rossig, koperachtige verenkleed in de zomermaanden, vandaar de naam. Maar ja, dit is in Nederland een zeldzame wintergast, een doortrekker, die af en toe blijft hangen, met name in de kustgebieden. Het fotograferen leverde de fotograaf wel een drijfnat pak op… Kijkend door de lens, zag ik die grote golf, die op de pier sloeg niet aankomen. 🙈 Het was het allemaal waard!

Het broedseizoen komt er weer aan! De aalscholver is zo’n vogel, die zich dan gaat uitsloven. Tja, je moet er wel moeite voor doen natuurlijk, zonder grensoverschrijdend gedrag uiteraard. In de foto’s zie je een aalscholver in zomerkleed en een aalscholver in broedseizoen kleed, prachtig! Misschien wel dezelfde aalscholver, deze zit op een paaltje in de vijver vlakbij ons huis.

Overigens wordt een aalscholver in vogelaar jargon vaak een Ali genoemd. En de kuifaalscholver een Kali, de dwergaalscholver een Dwali de continentale aalscholver een Cali en de grote aalscholver een Grali. 🙂

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Geen vogel, wel een hoge knuffelfactor!
De kleine burgemeester!

One Comment

Leave a comment