The Royal Pelicans!

Maak kennis met Sun, Moon, Star, Tiffany, Isla en Gargi!

Check het fotoalbum hier!

We waren laatst een aantal dagen met de Eurostar naar Londen toe. Dat was een hele leuke vakantie. Op een gegeven moment liepen we door St. James’s Park, dat pal naast Buckingham Palace ligt. In dat park worden van oudsher door de Britse Royals vogels gehouden, zoals roodhalsganzen of witkopeenden.

De absolute eyecatchers zijn wel de roze pelikanen. In 1664 kwamen de eerste pelikanen in St. James’s Park, destijds een cadeautje van de Russische ambassadeur. De pelikanen hebben namen, momenteel zitten in het park Sun, Moon, Star, Tiffany, Isla en Gargi. De siervogels zijn gekortwiekt en kunnen dus niet wegvliegen. Behalve Gargi, dat is een, niet gekortwiekte, echte wilde (inheemse) roze pelikaan, die een keer verzwakt in een Engelse achtertuin geland is. De pelikaan is gevangen, verzorgd en vervolgens uitgezet bij z’n maatjes in St. James’s Park. Hij is daar nooit meer weggegaan. Geen reden ook, want ze krijgen 1-2 kilo vis per dag! Maar het schijnt dus wel af en toe te gebeuren, dat Gargi even een rondje over Londen vliegt om bij de plaatselijke dierentuin nog een maaltje met vis te halen.

Pelikanen zijn intelligente en sociale dieren. Wij zagen ze in het water, maar ze staan soms ook naast zittende mensen op parkbankjes. Maar vergis je niet, achter het schattige, zuurstokroze uiterlijk, schuilt wel een echte rover. Bekijk maar eens dit filmpje van een Royal Pelican en een onfortuinlijke stadsduif… 😱

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

BruBo!!
Yes, de buidelmees!

2 Comments

  1. Nou zeg wat een rover is de pelikaan,arme duif!!Mooi verhaal die hebben het daar wel goed!
    Prachtig de foto van de velduil in vlucht !
    Fijn weekend!

  2. Oeps, twee totaal verschillende ervaringen.
    De pelikaan die een duif verschalkt en een schitterende uil in vlucht.

Leave a comment