Nr. 1 van onze schaamlijst!

Bij de Westhoffplas in Spaarndam.

Check het fotoalbum hier!

Wij vinden het leuk om vogels te spotten, zijn best wel fanatiek, maar we blijven amateurs uiteraard. Onze Nederlandse lijst heeft op het moment van schrijven 229 vogelsoorten. Bekijk eens de lijst van huidige nr. 1 in Nederland met 495 (!) soorten op de website van Dutch Birding. Dit zijn vaak wel mensen, die beroepsmatig ook al vogels zien, denk aan boswachters of biologen.
 
Toch zijn wij uiteraard trots op onze eigen, gestaag groeiende lijst van Nederlandse vogels. Maar we hebben ook een zogenaamde schaamlijst. Een lijst met vogels, waarvan wij nog niet snappen waarom we die nog niet gezien hebben. In het verleden stonden daar bijvoorbeeld de Pontische meeuw en de ringmus op. Nu hebben we laatst bij de Westhoffplas in Spaarndam de nummer 1 op onze schaamlijst gezien, een vogel waar we al een tijdje naar op zoek waren: de havik! Wat een gave roofvogel, prachtig! Hopelijk gaan we die nog vaker zien.
 
Is onze schaamlijst nu leeg? Zeker niet, er staan nog soorten op als de roodhalsgans, de dwergmeeuw, de Noordse stern, etc. Nog genoeg te zien dus. 😉
 

Groeten, Peter & Quin.

Check het fotoalbum hier!

Canarische vogels!
Nu de Nederlandse klapekster!

Leave a comment