Scharrelaarvogels, onze favoriete vogels!

De bijeneters!

Check het fotoalbum hier!

Trouwe lezers weten, dat onze favoriete vogel in Nederland de ijsvogel is. In de taxonomie behoort de ijsvogel tot de coraciiformes orde, oftewel de scharrelaarvogels. Scharrelaarvogels zijn zonder uitzondering bijzonder kleurrijk en fraai. Ook de bijeneter is zo’n bijzonder kleurige en mooie scharrelaar. 

Vorig jaar hadden we deze vogel al eens gezien in Spanje. Het waren er toen weinig, relatief ver weg en ze zijn aardig schuw. Afgelopen week in Spanje zaten er tientallen in een droog gevallen rivierbedding op loopafstand van onze vakantievilla! We hebben ze daar meerdere malen veelvuldig en van zeer dichtbij kunnen zien, wat een prachtige vogels. Het zijn echte luchtacrobaten, die allerlei insecten al vliegende uit de lucht happen. Net als ijsvogels graven ze gangen in zanderige wanden om nesten te maken. De bijeneter komt ook in Nederland voor, het is echter wel een zeldzame verschijning in Nederland. Hopelijk kunnen we de bijeneter ook nog eens op onze Nederlandse lijst zetten. 

We hebben uiteraard ook nog andere vogels gezien, waaronder een tweetal nieuwe soorten, namelijk de wielewaal (heel gaaf!) en de dwergarend. Maar ook hele mooie nieuwe foto’s van de raaf, roodkopklauwier, vale gierzwaluw, huiszwaluw en roodstuitzwaluw.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

De Pallas' fluisteraar!
Eindelijk de dwergmeeuw gezien!

One Comment

  1. Aleen al voor de verschillende vogels zou je naar Andalusië op vakantie willen….
    PHRM Nelissen Jansen

Leave a comment