Spaanse beesten, amigo!

Zon, zee, strand, krabben en vogels!

Check het fotoalbum hier!

Eindelijk, nadat de vakantie al 2x uitgesteld was vanwege de corona maatregelen, gingen we afgelopen herfstvakantie naar Puerto Rico op Gran Canaria. Na ruim 4u vliegen, waarbij niemand ons paspoort of de QR-code had gecheckt (hoe kan dat?) kwamen we aan op onze zeer zonnige vakantiebestemming.

Het werd een heerlijke week. Natuurlijk hebben we vooral heel veel gezwommen in de zee, maar we hebben ook beesten gespot uiteraard. Een vogelspotter heeft nooit echt vakantie. Het leuke aan zo’n eiland midden in de oceaan is dat het eigen unieke soorten heeft, die je nergens anders kan vinden, zoals de Gran Canaria reuzenhagedis & tjiftjaf. Ook de rode krab was heel bijzonder om te zien. Van de rode krab en de reuzenhagedis hebben we ook filmpjes gemaakt. We zijn ook de zee op geweest en hebben daar dolfijnen gezien, heel gaaf! Maar ook vliegende vissen, dat zijn hele grappige en ook snelle vissen, of toch vogels?

Voor de validatie van buitenlandse dieren gebruiken we overigens de buitenlandse variant van waarneming.nl, namelijk observation.org.

We gaan in de meivakantie naar Torrox, vlakbij Malaga. Dan hopen de foto’s weer aan te kunnen vullen met nieuwe Spaanse beesten.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Nieuwe website, wij zijn blij!
Onderhoud.

Leave a comment