Spaanse vogels!

Wat hebben we daar veel gezien!

Check het fotoalbum hier!

We zijn een weekje op vakantie geweest in het zuiden van Spanje, naar Torrox, vlakbij Malaga. We zeiden in onze mail voor de vakantie dat we hoopten de flamingo’s te zien en wellicht de bijeneter. Dat is gelukt!

  • Bij Laguna de Fuente de Piedra zit Europa’s grootste broedkolonie van flamingo’s. Prachtig om te zien! En we hadden geluk, er zaten er ook een aantal behoorlijk dichtbij. 
  • De bijeneter was een stuk lastiger om te spotten. Na een aantal vergeefse pogingen, zagen we ze zitten. Op slechts een paar kilometer van onze vakantievilla, op de oevers van de Rio de Torrox. De vogel is schuw en de zon stond niet gunstig voor “the perfect picture”, maar het was een prachtige en kleurrijke vogel om te zien, zeg maar de Spaanse ijsvogel. Overigens horen de bijeneter en de ijsvogel tot dezelfde taxonomische orde, namelijk de scharrelaarvogels (coraciiformes). 

We mailden al tijdens onze vakantie dat we nog veel meer prachtige vogels gezien hebben, die in Nederland zeldzaam tot zeer zeldzaam zijn. De meesten daarvan konden we zelfs vanaf ons terras (met uitzicht over zee) spotten. Hieronder de lijst:

Ook zonder al deze prachtige spots was het een hele leuke vakantie! 🙂 We gaan volgend jaar weer naar Andalusië. 

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Nieuwe vogelsoorten van de week!
Ruiters!

Leave a comment