De zeer zeldzame struikrietzanger!

In het centrum van Den Haag…

Check het fotoalbum hier!

Stel je voor, je hebt vleugels, je kunt overal heen vliegen waar je maar wilt… Normaal broed je in landen als Kirgizië, Kazachstan, Myanmar, Tadzjikistan, Oezbekistan en Turkmenistan, dus een behoorlijk stukje vliegen is ook geen punt… Waarom eindig je dan in de berm naast een 6-baans spoorlijn in het centrum van Den Haag?

Deze struikrietzanger hebben we in juni al gezien, maar het was er nog niet van gekomen om er over te vertellen. De in Nederland zeer zeldzame dwaalgast was al enige dagen gezien en dus gingen we op een zaterdagochtend op pad naar Den Haag. Je kunt de vogel vooral goed horen, tussen de treinen, die met een metro-achtige frequentie langs rijden… En uiteindelijk hebben we hem ook fraai kunnen zien!

Nee, dit soort locaties zijn niet onze favoriet. Wij zijn geen YUB (*), we lopen liever op het strand, door de duinen, in het bos of op één van de pieren. Daar hoef je ook niet passerende, nieuwsgierige (en ook vriendelijke) Hagenezen uit te leggen wat je in vredesnaam doet met zo’n teletoeter in het centrum van de stad. 😉 Maar evengoed noteren wij de struikrietzanger met plezier op onze Nederlandse lijst.

Groeten, Peter & Quin. 

(*) : Young Urban Birder.

Check het fotoalbum hier!

Eindelijk de kerkuil gezien!
Nieuwe sternen (deel 1)

2 Comments

  1. Die is wel heel erg verdwaald,maar leuk dat jullie die gezien hebben!
    De andere foto ook weer leuk die twee naast elkaar!
    Fijn weekend

Leave a comment