Vive la France!

Heerlijke vakantie op de camping naast de zee en de duinen van de Franse westkust.

Check het fotoalbum hier!

We zijn ruim 2 weken op vakantie geweest in Frankrijk, in Brem-sur-Mer, op een camping pal naast de duinen en de zee. Dat was heel erg leuk!

De duinen zaten om de hoek en ook diverse zeezout winningsgebieden. Deze ondiepe bekkens van brak- en zoutwater trekken veel vogels, zelfs in juli. Af en toe gingen we daar heen, ‘s ochtends vroeg of als het bewolkt was. En we hebben een aantal zeer fraaie vogels gezien, die in Nederland zeldzaam tot zelfs zeer zeldzaam zijn. Een aantal staan in deze post weergegeven, van boven naar beneden:

  • De slangenarend, deze prachtige en grote roofvogel was langdurig aan het jagen boven het duingebied. In Nederland een zeer zeldzame verschijning, omdat ‘ie (jawel!) slangen en hagedissen op het menu heeft staan.
  • De graszanger, zat ook in de duinen en liet zich op een ochtend schitterend zien en horen. Zeldzaam in Nederland, jammer, want hij is prachtig!
  • De koereiger, deze zat naast een zoutwaterbekken. Deze zeldzame vogel hadden we in de Oostvaardersplassen al eens gezien, maar in Frankrijk zie je ze veel meer. In hun oranje-achtige zomerkleed een hele mooie vogel.
  • De duinpieper, ook een nieuwe soort voor ons, samen met de genoemde slangenarend. Staat op de rode lijst in Nederland. De vogel houdt van ruige, ongecultiveerde, open (zand)gronden en die verdwijnen steeds meer. Yep, stikstof… Hele mooie vogel, die zich geweldig liet zien, check vooral de andere foto’s.
  • De steltkluut, in een (zee)zoutwaterbekken. Net als de koereiger zeldzaam in Nederland, maar in Frankrijk een redelijk algemene verschijning. En wat voor één, zo mooi hoog op die stelten! Een favoriet van ons hoor.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Bonte spechten trio!
De meeuw bestaat niet...

One Comment

Leave a comment