Onze wishlist is weer iets kleiner…

Twee hele fraaie nieuwe soorten!

Check het fotoalbum hier!

We hebben al een mooie Nederlandse lijst met vogels, maar er blijft altijd wat te wensen over natuurlijk. Zo hebben we nog wel een verlanglijstje met vogels, die we nog graag zouden willen zien. Denk aan de zwarte specht, ringmus, waterral of de havik. Maar sinds kort kunnen we twee vogelsoorten van die lijst wegstrepen:

  • Bij Landgoed Rorik naast de A9 in Beverwijk zitten patrijzen. Deze vogel op de foto krijgen was een hele (leuke) zoektocht. Wat een waanzinnige schutkleur hebben deze vogels. Je kunt er vlak langs lopen en ze gewoon echt niet zien. Het gaat helaas niet goed met de patrijs, daarom is er een door de EU gesteund internationaal project Patridge gestart om de achteruitgang van de patrijzen een halt toe te roepen. Hopelijk lukt ze dat!
  • Op de terugweg van een weekendje weg met Chantal zijn we nog gestopt bij het Naardermeer om daar een rondje te lopen. Daar zit een broedkolonie purperreigers en we hadden geluk, ze kwamen overvliegen! Ze zijn heel mooi met die paarse gloed. Helaas alleen in vogelvlucht kunnen zien.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Wat een heerlijke week!
Altijd lente in Drenthe!

Leave a comment