De zuidpier samen met Marleen!

Op een ijskoude zondagochtend.

Check het fotoalbum hier!

De eerste keer dat Marleen mee was, hebben we de zeldzame ijseend gezien. De tweede keer dat Marleen mee ging, hebben we het het rijtje bonte spechten compleet gemaakt met de fraaie middelste bonte specht.

Afgelopen zondag gingen we wederom met z’n 3-en op pad, dit keer naar de zuidpier. Om 8:15 waren we ter plekke en het was ijs- en ijskoud… 🥶 Maar daardoor ook ontzettend mooi, met de opkomende zon en de uitdampende zee. En we hebben ontzettend veel gezien. Naast de usual suspects, zoals bijvoorbeeld de steenloper, drieteenstrandloper en diverse meeuwensoorten, hebben we ook o.a. de alk, de zeekoet, de roodkeelduiker, de brilduiker, de oeverpieper en de eider gezien. Vooral de mannetjes eider is een opvallende verschijning met die prachtige groene vlek in z’n nek. 

De topper van de ochtend was tevens één van de kleinste vogels, nauwelijks groter dan een spreeuw, namelijk de zeldzame kleine alk! De kleine alk is een stuk kleiner dan de wat algemener voorkomende “normale” alk. 

Nadat we even opgewarmd zijn in een strandtent, zijn we weer naar huis gegaan. Maar niet voordat we afgesproken hebben nog een keer met z’n 3-en op pad te gaan, bestemming nog nader te bepalen. Op basis van resultaten uit het verleden, zijn de verwachtingen hoog gespannen!

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Even geen vogels...
Wow, de ijsduiker!

One Comment

  1. Wat een mooie foto’s weer geschoten,en de kou getrotseerd!!
    Wat is het mannetje van de eider mooi om te zien,prachtig!
    Succes weer verder!
    Groetjes

Leave a comment