Zwart-wit!

In navolging van de zwarte zeekoet en de zwarte ibis…

Check het fotoalbum hier!

Er is niet heel veel te melden. Veel vogels zijn weggetrokken, hoewel daar natuurlijk wel leuke wintergasten voor in de plaats komen. Maar ook de dagen zijn nu op z’n kortst, aan het einde van de middag is er eigenlijk al te weinig licht voor mooie foto’s. 

Maar we hebben toch een aantal nieuwe soorten gezien, die we met jullie willen delen. Uit de serie zwart-wit vogels willen wij u, in navolging van de zwarte zeekoet en de zwarte ibis, presenteren de zwarte zee-eend en de beflijster. Vooral die zwarte zee-eend, eigenlijk een meerkoet met een rode snavel, is diepzwart. 

We hebben ook nog 2 fraaie eenden soorten gezien, deze zijn wel met kleuren. Bij ons 3de rondje Vogelmeer in de Zuid-Kennemerduinen zagen we dan de zeldzame ijseend, wat een mooie vogel! En tijdens een rondje in de Amsterdamse Waterleidingduinen zagen we de krooneend, ook heel mooi! We hoopten in de Amsterdamse Waterleidingduinen eigenlijk de klapekster en het nonnetje te zien, ook uit de serie zwart-wit vogels. Hopelijk de volgende keer.

Op dit moment zitten we in quarantaine helaas, maar we hopen ons snel weer te melden met nieuwtjes.

Groeten, Peter & Quin. 

Check het fotoalbum hier!

Texel vogelparadijs!
Test je Siberië kennis!

Leave a comment